
da bace tajuk ? bunyi macam sedapp . memang mables ! ini style aku buatlahh . kalau korang nak cube buat kot-kot nak bagi pakwe rase ke, seelok-eloknya bagi mak rasa air tangan kita dulu . fiuww~ memang tak muak dan dijamin 100% habis . bahannya sama je cuma takdelah susu ke telur ke . kata versi biskut, kalau ade mestilah lembik kann. first ! korang kena ade ni
sikit je kan bahan ? k caranya :
1. panaskan separuh daripada butter . nak lebih sikit pon takpe, jgn banyak² takut rase muak.
2. da habis cair masukkan secawan susu pekat . cawan jgn kecik sgt yer .
3. gaul rata sampai menggelegak sikit .
4. masukkan sepeket milo (milo peket kecik) jgn ragu² . kalau die nampak berketul² , gaul dan gaul .
5. da nampak gaya die mengedik likat² , rase dulu , manis tak . kalau kurang tambah susu yer. bkn gula.
6. da siap, matikan api. bawak turun bahan tuh, gaul dengan biskut marie yg dipatah² . makesure biskut x
masuk angin.
7. da sebati gaul, letak dalam bekas, kedap² kan die. pastu masuk peti besi. eh! peti sejuk . da siap.
aku tau korang semua guna susu cair, koko bagai kann . ni tak payah, jimat pon jimat . sedap pon sedap . korang akan dapati rasa die macam liat2 seolah-olah ade yogurt mcm cloud 9 tuh ! aouch sedapnye . rangup kann rase die ? ceyh mcm lah korang bace ni sambil buat resepi ni. haha, klahh. bye adios amigos .
6 25 comments:
saya letak gula sikit .. sebab dia akan keras sikit .. tak dela keras mcm batu .. btw , cara awk sama dengan kita ..
wah sedapnye lame tak buat kek batik hehhe (^-^)
@eesyaLavigne
oow yg sy buat ni ponn agk keras jugak . crunchy2 gituu.. sedap kann. hee
@loVe puRpLe
da lame kann . samelahh, hehe. nk buat tgh sengkek plak, hukhuk
hye, saye da follow awak tau. follow saye balik k.
kahkahkah. ni entry perli aku ke?
@atikah hassan
bongoiii . mne ade dowhh . saje kongsi resepi. haha