08 March 2012

KEK BATIK versi BiskUt


da bace tajuk ? bunyi macam sedapp . memang mables ! ini style aku buatlahh . kalau korang nak cube buat kot-kot nak bagi pakwe rase ke, seelok-eloknya bagi mak rasa air tangan kita dulu . fiuww~ memang tak muak dan dijamin 100% habis . bahannya sama je cuma takdelah susu ke telur ke . kata versi biskut, kalau ade mestilah lembik kann. first ! korang kena ade ni

             

     
sikit je kan bahan ? k caranya : 
1. panaskan separuh daripada butter . nak lebih sikit pon takpe, jgn banyak²  takut rase muak.
2. da habis cair masukkan secawan susu pekat . cawan jgn kecik sgt yer .
3. gaul rata sampai menggelegak sikit .
4. masukkan sepeket milo (milo peket kecik) jgn ragu²  . kalau die nampak berketul² , gaul dan gaul .
5. da nampak gaya die mengedik likat² , rase dulu , manis tak . kalau kurang tambah susu yer. bkn gula.
6. da siap, matikan api. bawak turun bahan tuh, gaul dengan biskut marie yg dipatah² . makesure biskut x  
    masuk angin.
7. da sebati gaul, letak dalam bekas, kedap²  kan die. pastu masuk peti besi. eh! peti sejuk . da siap.

aku tau korang semua guna susu cair, koko bagai kann . ni tak payah, jimat pon jimat . sedap pon sedap . korang akan dapati rasa die macam liat2 seolah-olah ade yogurt mcm cloud 9 tuh ! aouch sedapnye .  rangup kann rase die ? ceyh mcm lah korang bace ni sambil buat resepi ni. haha, klahh. bye adios amigos . 


❤ THANKS FOR THE READING. Do Leave A comment. mmuahh! ❤

6 25 comments:

eesyaLavigne said...

saya letak gula sikit .. sebab dia akan keras sikit .. tak dela keras mcm batu .. btw , cara awk sama dengan kita ..

loVe puRpLe said...

wah sedapnye lame tak buat kek batik hehhe (^-^)

RaraRita said...

@eesyaLavigne

oow yg sy buat ni ponn agk keras jugak . crunchy2 gituu.. sedap kann. hee

RaraRita said...

@loVe puRpLe

da lame kann . samelahh, hehe. nk buat tgh sengkek plak, hukhuk

atikah hassan said...

hye, saye da follow awak tau. follow saye balik k.
kahkahkah. ni entry perli aku ke?

RaraRita said...

@atikah hassan

bongoiii . mne ade dowhh . saje kongsi resepi. haha